Szentgotthárd, a legnyugatibb magyar város!

Hírek, sztorik, programok az Őrség kapujából, Szentgotthárdról

Bővül az Opel: 800 új munkahely Szentgotthárdon

2010.09.21. 12:07 szólj hozzá Szentgotthárd.net

Bookmark and Share

Az Opel (GM Powertrain) 500 millió eurós beruházással bővíti a szentgotthárdi gyárát, ezzel 800 új munkahelyet teremt Szentgotthárdon - ezt Orbán Viktor miniszterelnök és Reinald Hoben, az Opel/vauxhall alelnöke jelentette be ma délelőtt Viniczay Tibor polgármester társaságában a budapesti sajtótájékoztatón.

A miniszterelnök beszélt arról is, hogy az Opel beruházása a beszállítói hátteret tekintve országszerte további 2500-3000 munkahelyet teremt.

A fejlesztés mértéke gyakorlatilag akkora, mint amikor 20 évvel ezelőtt először jött Szentgotthárdra az GM, hiszen ezzel megduplázza termelését és a szentgotthárdon foglalkoztatottak számát.

A tervek szerint 2012 novemberétől termelni fog az új gyáregység, ez pedig jelentős plusz adóbevételt is jelent Szentgotthárdnak. Ezzel együtt elmondhatjuk: Szentgotthárd lesz az Opel motorgyártásért felelős európai központja.

A bejegyzés trackback címe:

https://szentgotthard.blog.hu/api/trackback/id/tr592312199

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Szentgotthárd blog rádió

Szentgotthárdi programok

Szentgotthárd időjárása

süti beállítások módosítása