Szentgotthárd, a legnyugatibb magyar város!

Hírek, sztorik, programok az Őrség kapujából, Szentgotthárdról

Közpénzből havi 170.000 egy új városi újságra

2011.04.15. 11:17 szólj hozzá Szentgotthárd.net

Bookmark and Share

A Huszár és Reisinger nevével jelzett szentgotthárdi városvezetés huszárosat lépett.

Az alaphelyzet, aki nem tudná: mindenképp akarnak egy új városi újságot a jelenlegi Gotthárdi Körkép mellett/helyett. Az ötödik éve egy fillér önkormányzati támogatás nélkül megjelenő újság ugyanis - mint független sajtótermék - bizony megírja a városvezetés kevésbé dicső lépéseit is.

Miután mind az Életfa Baráti Kör, mind a Civil Fórum visszautasította, hogy újságot adjon ki az önkormányzat támogatásával, nem maradt más, minthogy maga az önkormányzat legyen a kiadó.

Viszont a kiadáshoz pénz kell, és a garantáltan városvezetéspárti sajtó bizony pénzbe kerül. De nem számít, közpénzből jut erre is!

A nagy dérrel-dúrral beharangozott Civil Alapról szóló határozatot úgy módosították, hogy az itt lévő pénz ne csak a civil szervezetek és a városrészek támogatását szolgálják, hanem a garantáltan lojális önkormányzati lapra (is) költhessék.

Hogy az arányok világosak legyenek, néhány kiragadott példa:
- amíg a gyermekek nyári kézműves táborára egyszeri 20 ezer forintot,
- nyelvi német táborra egyszeri 60 ezer forintot,
- a jakabházi közterület gondozásra, városrészi rendezvényekre összesen 50 ezer forintot,
- a Rábatótfalu SE működéséhez (öltöző állagmegóvása, rezsiköltség) évi 400 ezer forintot kérnek, és erősen bizonytalan, hogy jut rá pénz, addig a városvezetés szája ízének megfelelő városi sajtó úgy tűnik még ezekben a nehéz időkben is mindenek előtt való.

A Civil Alapból egyelőre lapszámonként (havonta) 130.000 forintot, plusz a polgármesteri keretből további lapszámonkénti 40 ezer forintot kap a leendő önkormányzati lap.

Ez havi 170 ezer forint. Természetesen közpénzből.

A felháborító döntést a tisztelt képviselőtestület természetesen nem a kamerák nyilvánossága előtt hozta, hanem egy zárt ülés, jaj bocsánat, egy rendkívüli testületi ülés keretében.

Kiváncsian várjuk, ezek után ki adja a nevét a leendő önkormányzati laphoz, és vajon milyen parádés színvonalat produkálnak a jelenlegi ingyenes Gotthárdi Körképhez képest.

A bejegyzés trackback címe:

https://szentgotthard.blog.hu/api/trackback/id/tr702827842

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Szentgotthárd blog rádió

Szentgotthárdi programok

Szentgotthárd időjárása

süti beállítások módosítása