Szentgotthárd, a legnyugatibb magyar város!

Hírek, sztorik, programok az Őrség kapujából, Szentgotthárdról

Ismét parlamenti téma volt a hulladékégető

2010.06.30. 15:18 szólj hozzá Szentgotthárd.net

Bookmark and Share

Az új parlament megalakulása óta mósodszor volt interpretáció tárgya a Szentgotthárd határába tervezett hulladékégető.
Előbb Bana Tibor (Jobbik), majd Jávor Benedek (LMP) intézett kérdést a kormányhoz.

Az LMP képviselője elmondta a Parlamentben, hogy a hulladékégetőből kiáramló égéstermékeket az uralkodó széljárás Szentgotthárd felé viszi majd, valamint árvíz fenyegetheti azt a területet, ahol a hulladékégetőt meg akarják építeni. Az LMP-s képviselő azt kérdezte: a kormány tervezi-e, hogy fellebbezést nyújt be az osztrák legfelsőbb bírósághoz a hulladékégető miatt.

V. Németh Zsolt államtitkár, aki egyúttal a térségünk országgyűlési képviselője is, a kérdésre azt válaszolta: Magyarország számára az a lehetőség áll még fenn, hogy keresetet nyújt be az osztrák alkotmánybírósághoz és a közigazgatási bírósághoz. Az ügyben az Őrségi Nemzeti Park Igazgatósága képviselheti a kormányt, így kereseti kérelmet fog előterjeszteni. A kormány mindent elkövet, hogy ne épüljön a határ mellé hulladékégető - jelentette ki az államtitkár.

A bejegyzés trackback címe:

https://szentgotthard.blog.hu/api/trackback/id/tr42121024

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Szentgotthárd blog rádió

Szentgotthárdi programok

Szentgotthárd időjárása

süti beállítások módosítása