Szentgotthárd, a legnyugatibb magyar város!

Hírek, sztorik, programok az Őrség kapujából, Szentgotthárdról

Ma hirdethetik ki Pars Krisztián olimpiai ezüstjét

2010.06.10. 08:30 szólj hozzá Szentgotthárd.net

Bookmark and Share

Meglesz az első szentgotthárdi olimpiai érem?

Mint az köztudott, Pars Krisztián a pekingi Olimpiai Játékokon eredetileg a negyedik helyen végzett, de két belorusz versenyzőt doppingvétség miatt kizártak a versenyből. A doppingoló versenyzők nem adták vissza az érmeiket, ezzel hosszas huzavona kezdődött a belorusz szövetség és az olimpiai bizottság között.

A második Gyevjatovszkijt és harmadik Tyihont 2008 decemberében fosztotta meg érmétől a Nemzetközi Olimpiai Bizottság.

A magukat ártatlannak valló atléták 2009 januárjában nyújtották be fellebbezésüket a CAS-hoz (a nemzetközi Sportdöntőbírósághoz), amely korábban egyszer már elutasította kérelmüket. A bíróság akkor 2009. augusztus 26-ra ígért végleges döntést az ügyben, majd december elejére halasztotta Tyihonék meghallgatását, amit novemberben 2010. január 25-27-re módosított.

Schmitt Pál, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke március végén levélben fordult Jacques Rogge-hoz az ügyben, a NOB-elnök válaszában jelezte, hogy a CAS döntését követően a lehető leghamarabb megteszik a szükséges lépéseket a pekingi olimpia kalapácsvető-érmeivel kapcsolatban.

A CAS ma 17 órakor hirdeti ki a döntését.

Forrás: pars.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://szentgotthard.blog.hu/api/trackback/id/tr442070801

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Szentgotthárd blog rádió

Szentgotthárdi programok

Szentgotthárd időjárása

süti beállítások módosítása