Szentgotthárd, a legnyugatibb magyar város!

Hírek, sztorik, programok az Őrség kapujából, Szentgotthárdról

Az ágyús demonstráció megosztotta Szentgotthárdot

2010.05.09. 22:00 szólj hozzá Szentgotthárd.net

Bookmark and Share

Tudatosan választott provokatív lépést a Pronas a szemétégető elleni tiltakozás fő elemeként, a hazai sajtó érdeklődését így lehet hatékonyan felkelteni a bulvárhírek tömegében. Ezt a célt kétségtelenül teljes sikerrel elérte a Pronas, 300 fős tömeg jelent meg Szentgotthárd főterén, hogy tiltakozzon a szemétégető felépítése ellen és számos média küldött tudósítót az eseményre.

A főtéren elhangzott beszédek után a demonstrálók lovas huszárok vezetésével és két 48-as ágyúval a határra vonultak, majd azokat Ausztria felé fordítva - természetesen lövedékek nélkül - néhányszor elsütötték.

A Pronas korábbi, koporsós meneténél vagy a Begas-vezetők "megajándékozásánál" (a városi legenda szint ürüléket, a valóságban azonban komposztálással előállított virágföldet kaptak - mi is rosszul tudtuk, elnézést!) is voltak olyan vélemények a szemétégetőt egyébként kategorikusan elutasító szentgotthárdiak között, miszerint ezek a lépések összességében inkább ártottak a tiltakozás céljainak, támadási felületet adtak és nem keltettek szimpátiát az égető ügyében közvetlenül nem érintett közvéleményben. A kritikai hangok az ágyús demonstráció kapcsán most a korábbinál erőteljesebbek voltak, a szentgotthárdi közvéleményt megosztotta a kuruc - labanc ellenségeskedésre utaló külsőség.

Kétségtelen, hogy az osztrák közvélemény magunk mellé állítása rendkívül fontos lenne, és erre remény is van: örvendetesen sok osztrák vett részt a tüntetésen. Az ágyúk elsütése természetesen csak egy ártatlan színpadias jelenet volt, de sokan a demonstráció alatt is arról beszélgettek, hogy a közömbös osztrák közvélemény szimpátiáját, együttérzését ezzel nem tudja elnyerni Szentgotthárd.

Amiben viszont a szentgotthárdi közvélemény egységes: végre hatékony és határozott akaratérvényesítést várnak a magyar kormánytól, gyakorlati lépésekkel és kompromisszumok nélkül.

A nyugat.hu az alábbi videót töltötte a youtube-ra:

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szentgotthard.blog.hu/api/trackback/id/tr141987016

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Szentgotthárd blog rádió

Szentgotthárdi programok

Szentgotthárd időjárása