Szentgotthárd, a legnyugatibb magyar város!

Hírek, sztorik, programok az Őrség kapujából, Szentgotthárdról

Tények és indulatok a testületi ülésen

2011.03.05. 17:19 szólj hozzá Szentgotthárd.net

Bookmark and Share

A cikk, amely 2004.05.25-től olvasható volt a szentgotthard.hu városi honlapon, és amelyet 2011. március elején töröltek.
Az előzményekről itt olvashat

A KÉPVISELŐK ELHATÁROLÓDTAK A HANGNEMTŐL

TÉNYEK ÉS INDULATOK A TESTÜLETI ÜLÉSEN

Mint arról több médium, köztük a megyei napilap is nagy terjedelemben beszámolt, egy feljelentés alapján bírósági eljárás indult városunk polgármestere, Viniczay Tibor ellen.

Lapunk olvasói talán emlékeznek rá, hogy a városszerte nagy érdeklődés övezte ÁFÉSZ perrel is csak a jogerős bírósági ítélet megszületése után foglalkoztunk részletesen, így teszünk most is: a folyamatban lévő üggyel kapcsolatban találgatásokba, fejtegetésekbe nem bocsátkozunk, de a jogerős ítélet megszületése után részletesen visszatérünk a perre.

A legutóbbi testületi ülés elején dr. Reisinger Richárd képviselő kijelentette, hogy a polgármester simlis üzleteket kötött, valamint a következő hónapokban úgy fogják szólítani, hogy vádlott álljon föl, számon kérte, hogy a képviselőknek miért az újságból kellett értesülniük az eljárásról, valamint a többi képviselő állásfoglalását kérte az ügyben.
A megszólaló képviselők a jogerős bírósági ítélet megszületéséig nem kívántak állást foglalni, hiszen törvény szerint mindenkit megillet az ártatlanság vélelme, elmondták, hogy az eljárásról már korábban tájékoztatta őket a polgármester, és megdöbbenésüknek adtak hangot dr. Reisinger Richárd felszólalásának hangneme miatt. A városi képviselők hozzászólásait dr. Reisinger Richárd többször is bekiabálásokkal zavarta meg, ez újabb indulatokat szült a városi televízió által is közvetített ülésen.

A megkérdezett képviselők így nyilatkoztak lapunknak:

Labritz Béla: Mélységesen megdöbbentettek a jelzők és a hangsúlyok, végképp nem értem, függetlenül az ügy súlyától és kimenetelétől, hogy egy ilyen fiatalemberben hogy lehet ennyi gyűlölet, ami kihallatszott a képviselő úr szavaiból.

Ernst József: A képviselők tudtak az eljárásról, erről korábban a polgármester korrekt tájékoztatást adott. Az a véleményem, hogy ez az egész ügy árt a városnak, kárt okoz és sehová sem vezet, rágalomnak tartom. Helyes, hogy a polgármester nem fogadta el a peren kívüli egyezséget, a tisztességét bizonyítja, hogy az eljárás lefolytatását választotta. Én tudomásul veszem, hogy képviselőtársam mindenáron ártani akar, de etikátlan hogy egy testületi tag ilyen ügyben jogi szerepet vállaljon. Ez tisztességtelen.

Pochán Miklós: Mióta Szentgotthárdon képviselőtestület működik, ilyen súlyos, a jó ízlés határait messze túllépő támadás még nem érte a város első emberét. Mint minden állampolgárt, úgy a polgármestert is megilleti az ártatlanság vélelme a bíróság jogerős döntésének megszületéséig. Az ügy valós súlyánál egyébként is nagyobbnak érzem a sajtóvisszhangját. Méltatlannak tartom a jogot végzett képviselő úr eljárását, hogy testületi ülésen vet fel ilyen kérdéseket, amelyeket valószínűleg személyes ellentéte fűt a polgármester irányába. Meggyőződésem, hogy a választók 70%-os szavazati arányával megválasztott polgármesternek van annyi tartása, önbecsülése, felelősségérzete választóival szemben, hogyha bűncselekményt követett volna el, Reisinger képviselő úr unszolása nélkül is levonná a konzekvenciákat.

Dr. Reisinger Richárd képviselőt nem szólaltattuk meg az ügyben, hiszen mint a testületi ülésen - Hirnök József, a Jogi és Ügyrendi Bizottság elnökének kérdésére válaszolva - elmondta, a feljelentő jogi tanácsért fordult hozzá, így érintett a perben, csakúgy, mint Viniczay Tibor. A jogerős ítélet megszületése után természetesen mindketten kifejthetik véleményüket lapunk hasábjain.

2004.05.25.
Szerző: don

Epilógus:

A cikk az akkori hivatalos városi lapban is megjelent, ellene helyreigazítási kérelem nem érkezett. Viniczay Tibor (FIDESZ) polgármestert jogerősen felmentették.

Viniczay rágalmazásért beperelte Dr. Reisinger Richárdot. Viniczay a pert jogerősen megnyerte Reisinger ellen.

Viniczay (FIDESZ) a 2010-es önkormányzati választásokon 9 szavazattal alulmaradt a vetélytársával szemben, Reisinger a győztes csapat tagjaként ma Szentgotthárd alpolgármestere.

A bejegyzés trackback címe:

https://szentgotthard.blog.hu/api/trackback/id/tr512713040

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Szentgotthárd blog rádió

Szentgotthárdi programok

Szentgotthárd időjárása

süti beállítások módosítása