Szentgotthárd, a legnyugatibb magyar város!

Hírek, sztorik, programok az Őrség kapujából, Szentgotthárdról

Magára nem gondolt, Képviselő Úr?

2011.03.05. 17:20 szólj hozzá Szentgotthárd.net

Bookmark and Share

A cikk, amely 2004.05.25-től olvasható volt a szentgotthard.hu városi honlapon, és amelyet 2011. március elején töröltek.
Az előzményekről itt olvashat.

DR. REISINER RICHÁRD A SAJÁT ÜZLETTÁRSA AJÁNLATÁT TÁMOGATTA

MAGÁRA NEM GONDOLT, KÉPVISELŐ ÚR?

A legutóbbi testületi ülésen dr. Reisinger Richárd képviselő kemény kritikával illette a városi lapot, és megalapozatlannak találta a 3 milliós támogatás további 1 millió forinttal történő megemelését. Példaként említette az intelligens város programot, mellyel kapcsolatban a képviselőtestület korábban elutasította egy vállalkozás ajánlatát, amely a szerződés időtartama alatt havi 1 millió forintért biztosította volna a program informatikai hátterét.

A polgármester válaszában rámutatott, hogy az újságnak nyújtott éves támogatás nem hasonlítható össze egy vállalkozás részére kifizetendő havi 1 millió forinttal, majd célzott arra, hogy a kérdéses üzletben talán közvetve érintett lehet a képviselő úr is. A polgármester válasza után a képviselő átmenetileg elhagyta az üléstermet, ezt a jegyzőkönyv is igazolja.

Érdeklődésünket felkeltették a történtek, és a cégbírósági adatok alapján érdekes összefüggésekre bukkantunk.

Az intelligens város témakörében ajánlatot tevő Logitrade Kft. tevékenységi körében mezőgazdasági termék ügynöki nagykereskedelme, gép-, hajó-, repülőgép ügynöki nagykereskedelme és húsáru nagykereskedelem is szerepel. Ügyvezetője és egyik tulajdonosa az a König Mátyás, aki korábban iskolai osztálytársa volt dr. Reisinger Richárd képviselőnek és a Cégbíróság nyilvántartásának adatai szerint alapítóként, tulajdonosként és ügyvezetőként is társa a Net Contact Marketing Kft-ben. A Net Contact Marketing Kft-ben szintén tulajdonos az a Csilinkó László, akit a bizottsági üléseken König Mátyás a Logitrade Kft. pályázatának ismertetése során a vállalkozás műszaki igazgatójaként mutatott be.
A Képviselő-testület végül elvetette a Logitrade Kft. ajánlatát, a vállalkozás ezt követően Agrárport Kft-re változtatta a nevét, de a tulajdonosok és a tevékenységi kör változatlan maradt.

Elgondolkodtató, hogy az a dr. Reisinger Richárd, aki a választási kampány során, majd képviselőként is több alkalommal etikátlansággal vádolta meg közéleti ellenfeleit, az ajánlat elbírálásakor nem jelentette be közvetett érintettségét és részt vett az ajánlat képviselőtestületi vitájában majd a szavazásban is. Törvénytelenséget nem vétett, de ahogy a legutóbbi testületi ülésen a miniszterelnököt idézve azt mondta, hogy nem elég tisztességesnek lenni, tisztességesnek is kell látszani, a fentiek ismeretében feltehetjük a kérdést: Magára nem gondolt, Képviselő Úr?

2004.05.25.
Szerző: don

Epilógus:

A cikk az akkori városi lapban jelent meg. Vele szemben semmiféle helyreigazítási kérelem nem érkezett, az információk valóságtartalmát az érintettek nem kívánták cáfolni.

Ma dr. Reisinger Richárd Szentgotthárd alpolgármestere.
A szentgotthárdi városi lap jelenleg 5. éve jelenik meg egyetlen fillér önkormányzati hozzájárulás nélkül.

A bejegyzés trackback címe:

https://szentgotthard.blog.hu/api/trackback/id/tr812713080

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Szentgotthárd blog rádió

Szentgotthárdi programok

Szentgotthárd időjárása

süti beállítások módosítása