Szentgotthárd, a legnyugatibb magyar város!

Hírek, sztorik, programok az Őrség kapujából, Szentgotthárdról

Puhatalpú cipő a gyermekek egészséges lábáért

2011.02.05. 19:53 szólj hozzá Szentgotthárd.net

Bookmark and Share

A születéstől a kisgyermekkorig tartó időszakban (0-2 év) a lábfej csontozata még nagyon képlékeny, ezért ez az időszak a láb fejlődése szempontjából kritikus. Amerikai gyermekorvosok legújabb állásfoglalása szerint a láb optimális fejlődése szempontjából a mezítláb járás az ideális.

A járni tanulás kialakulásakor ideálisnak tartott mezítlábas járás a puhatalpú cipő viselésével utánozható leginkább, mert az ilyen lábbeli biztosítja a lábfej csontok és izmok természetes fejődését úgy, hogy a gyermek járás közben használja és fejleszti a lábujj és talp izmait. A talp reflexpontjait is természetes ingerek érik, ezáltal jótékony hatással van az egész szervezet működésére.

A puhatalpú cipők kiválastásánál ügyeljünk rá, hogy kiváló minőségű bőr felhasználásával készüljön, a tiszta bőr kiképzés biztosítja a cipő megfelelő szellőzését és megakadályozza gyermeked lábának befülledését és izzadását. A puha bőr lehetővé teszi, hogy a kis lábacskák nyújtózkodhassanak. A cipő lábfej felőli részén a felső rész is puha bőrrel bélelt legyen.

A jó puhatalú cipőcske talpa 3 rétegből készül:
- Erős, hasított bőr talp garantálja a csúszásmentességet és segíti gyermeked abban, hogy  biztonságosan érezze a talajt.
- A rázkódás csillapítását 3 mm vastag puha szivacsbetét biztosítja.
- A talp belsejét könnyű és puha bélésbőr borítja, óvva az apró lábakat.

A legjobb puhatalpú cipők gumírozott bokapántot is tartalmaznak, ez biztosítja, hogy a cipő felhúzása gyors és kényelmes legyen, ugyanakkor gyermeked nem tudja olyan könnyen lerántani magáról, mint egy zoknit. Meglátod, nem is akarja majd!

Ha a megfelelő méreted keresed gyermekednek, az sem gond, ha egy kicsit – maximum 1 cm-el - nagyobbat vásárolsz neki.

Az ASSO puhatalpú cipőinek kizárólagos forgalmazója a Tarkapakk.hu webáruház.

A bejegyzés trackback címe:

https://szentgotthard.blog.hu/api/trackback/id/tr292640853

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Szentgotthárd blog rádió

Szentgotthárdi programok

Szentgotthárd időjárása

süti beállítások módosítása