Szentgotthárd, a legnyugatibb magyar város!

Hírek, sztorik, programok az Őrség kapujából, Szentgotthárdról

100 milliós támogatás a szentgotthárdi barokk templom felújítására

2010.12.07. 11:16 1 hozzászólás Szentgotthárd.net

Bookmark and Share

Bana Tibor (Jobbik), szentgotthárd országgyűlési képviselője egy módosító indítványt nyújtott be a költségvetési törvényjavaslathoz, melyet az Országgyűlés 287 igen, 68 nem és 1 tartózkodás mellett támogatott.
Eszerint a kormányzat 100 millió forintos támogatást nyújt a szentgotthárdi barokk templom belső restaurációjára.

A szentgotthárdi templom az ország harmadik legnagyobb barokk temploma, Szentgotthárd város egyik jelképe. A templom belső restaurációja - melyhez a pontos tervek is rendelkezésre állnak - szükséges és sürgős feladat.

A szavazás végeredménye

Az indítvány szövege

A bejegyzés trackback címe:

https://szentgotthard.blog.hu/api/trackback/id/tr652499081

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

holecz_kalman 2010.12.16. 22:56:47

Nagyon jó, hogy megszépül a szentgotthárdi templom belseje. Mindig is büszkék voltunk a templomunkra. 100.000 000 ft nem kis pénz, ez kísértésbe vihet bárkit.. főként egy régi békepapot mint R F plébános. A kommunizmusban úgy sporoltak, hogy az anyagot kihagyták és csak a felületre figyeltek oda, hogy mutasson az az épület. Félő, hogy a kommunista rendszerrel összejátszó plébános most is hasonlóképpen tesz. A város szégyenfoltja a plébánia épülete is. A püspök miért bíz kecskére káposztát. Sem az emberekhez nem ért, sem semmi máshoz, csak a simulékonysághoz. Félek a templom felújítása is csak némi színezésből fog állni és a lényeges dolgok elmaradnak. Vajon nem lehetne kezdeményezni, hogy új plébánosunk legyen? Nálam már betelt a pohár. A püspök miért nem tesz végre valamit? Mi az oka, hogy egy régi békepap még a helyén maradhat? A Jobbik most ehhez asszisztál? A parlamentben meg mást mondanak...na szép gratulálok!

Szentgotthárd blog rádió

Szentgotthárdi programok

Szentgotthárd időjárása

süti beállítások módosítása