Szentgotthárd, a legnyugatibb magyar város!

Hírek, sztorik, programok az Őrség kapujából, Szentgotthárdról

Opel bővítés: még nincs döntés a támogatás összegéről

2010.12.04. 10:28 szólj hozzá Szentgotthárd.net

Bookmark and Share

A kormányzat szeptemberben úgy nyilatkozott, hogy októberben dönt az összesen 500 millió euro értékű beruházás támogatásáról, de a döntés és a bejelentés még nem történt meg. Mindezek ellenére nem módosítják a szentgotthárdi Opel gyár bővítésének 2012. év végi határidejét.
Mint ismeretes, a Nemzetgazdasági Minisztérium korábbi közleménye alapján a támogatás várható összege mintegy 7,5 milliárd forint lesz.

A bővítés során egy új, 30 ezer négyzetméteres csarnokot épít a gyár. Egyúttal három új motortípus gyártása kezdődik 2012-ben Szentgotthárdon: 1500 köbcenti alatti benzines, és 1500 köbcenti feletti benzines és diesel változatok szerepelnek a tervekben.
2015-re tervezik a termelés maximális felfutását, arra a jelenleginél mintegy 800 fővel emelnék az alkalmazotti létszámot.

A bejegyzés trackback címe:

https://szentgotthard.blog.hu/api/trackback/id/tr412492306

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Szentgotthárd blog rádió

Szentgotthárdi programok

Szentgotthárd időjárása

süti beállítások módosítása