Szentgotthárd, a legnyugatibb magyar város!

Hírek, sztorik, programok az Őrség kapujából, Szentgotthárdról

Választások: indul a jelöltállítási időszak

2010.08.15. 07:19 szólj hozzá Szentgotthárd.net

Bookmark and Share

Az október 3-i önkormányzati választás választói névjegyzékeit augusztus 18-22 között  teszik közszemlére a szentgotthárdi polgármesteri hivatalban. Ha egy választásra jogosult személy nem találja magát a névjegyzékben, akkor augusztus 18-tól augusztus 22-én 16 óráig lehet kifogást benyújtani Szentgotthárd város jegyzőjénél.

Az ajánlószelvények kézbesítésével megkezdődik a jelöltállítás időszaka is. A polgármester, illetve a képviselő választáson független jelöltek és a választási bizottsághoz bejelentett és nyilvántartásba vett  jelölő szervezetek által állított jelöltek indulhatnak.

A hatályos jogszabályok szerint Szentgotthárdon polgármesterjelölt az lehet, akit  a választópolgárok legalább 3 százaléka polgármesternek ajánlott. Szentgotthárdon 6862 választópolgár él, tehát a jelölteknek 206 db ajánlószelvényt kell összegyűjtenie.

A leendő szentgotthárdi képviselő-testület tagjait egyéni listás választáson választják. Képviselőjelölt az lehet, akit a település választópolgárainak legalább 1 százaléka jelöltnek ajánlott. A jelölteknek minimum 69 db érvényes ajánlást kell összegyűjteniük.

A Kisebbségi Önkormányzati Választás keretében cigány, német és szlovén kisebbségek jelöltjeire szavazhatnak az arra jogosultak az Arany János általános iskolában kialakított szavazókörben.

A bejegyzés trackback címe:

https://szentgotthard.blog.hu/api/trackback/id/tr62217947

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Szentgotthárd blog rádió

Szentgotthárdi programok

Szentgotthárd időjárása

süti beállítások módosítása