Szentgotthárd, a legnyugatibb magyar város!

Hírek, sztorik, programok az Őrség kapujából, Szentgotthárdról

Biomassza fűtőmű fejlesztheti Szentgotthárd távhő rendszerét

2010.07.27. 07:49 szólj hozzá Szentgotthárd.net

Bookmark and Share

Szentgotthárd távhőellátási rendszerének fejlesztése a jövő elkerülhetetlen feladata, hiszen a városban lakók eléggé kiszolgáltatott helyzetben vannak: vagy az évről évre komolyan dráguló gázfűtést veszik igénybe, vagy a térség monopol szolgáltatójához, a Régióhőhöz tartoznak.

A fejlesztés egy lehetséges módja, ha Szentgotthárdon egy korszerű, megújuló erőforrásokat felhasználó  épül. A szentgotthárdi képviselő-testület megfogalmazta, hogy a térség többi városához hasonlóan Szentgotthárdon is meg kell fontolni egy olyan alternatív megoldást, ami a távfűtés költségeit csökkenti. Járható út lehet egy biomassza felhasználásával működő energiatermelő üzem, amely az Ipari Park energiaellátásán túl összekapcsolódik a városi hálózattal is.

Mi az a biomassza?
Energetikailag hasznosítható növények, termés, melléktermékek, növényi és állati hulladékok. A biomassza jelentősége, hogy megfelelő kezelés esetén megújuló energiaforrás, vagyis általában 1 éven belül újból megtermelődnek, így használatuk esetén bányászott energiahordozók takaríthatók meg (kőszén, földgáz, kőolaj). A megtakarított fosszilis energiahordozók nem fokozzák a levegő szennyezettségét és a CO2 tartalmának növekedését (üvegház-hatás, globális felmelegedés).

A fűtéshez szükséges alapanyagokat a környezetünkben található magyar erdészeti vállalatok biztosítani tudják. A beruházáshoz pályázati pénzek uniós és országos szinten is rendelkezésre állnak.

A bejegyzés trackback címe:

https://szentgotthard.blog.hu/api/trackback/id/tr612174634

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Szentgotthárd blog rádió

Szentgotthárdi programok

Szentgotthárd időjárása

süti beállítások módosítása