Szentgotthárd, a legnyugatibb magyar város!

Hírek, sztorik, programok az Őrség kapujából, Szentgotthárdról

Pars ellenfelei a doppingellenőrök szerint doppingoltak

2010.06.22. 07:37 szólj hozzá Szentgotthárd.net

Bookmark and Share

Mint ismeretes, a Nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) a pozitív doppingmintát adott két fehérorosznak, a NOB által a pekingi ezüstjétől, illetve bronzérmétől megfosztott Vagyim Gyevjatovszkijnak és Ivan Tyihonnak kedvező ítéletet hozott, így megtarthatták pekingi érmeiket, Szentgotthárd neves atlétája, Pars Krisztián így negyedik helyezett maradt.
A Nemzetközi Olimpiai Bizottság jelezte: nem fogadja el az ítéletet, új eljárást indít a fehérorosz versenyzők ellen.

Tiszeker Ágnes, a Magyar Antidopping Csoport vezetője szerint a szakma egységes álláspontja szerint a fehéroroszok doppingoltak, és csak idő kérdése, hogy elnyerjék jogos büntetésüket.

A szakember biztos benne, hogy még hosszadalmas jogi csatározás következik az ügyben, és bár egyértelműen a doppingoló atléták büntetését várja, abban nem teljesen biztos, hogy a hosszadalmas procedúra után végül Pars Krisztián megkapja majd az ezüstérmet.

A bejegyzés trackback címe:

https://szentgotthard.blog.hu/api/trackback/id/tr712093325

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Szentgotthárd blog rádió

Szentgotthárdi programok

Szentgotthárd időjárása

süti beállítások módosítása