Szentgotthárd, a legnyugatibb magyar város!

Hírek, sztorik, programok az Őrség kapujából, Szentgotthárdról

A fürdőturizmus és a kormányváltás

2010.05.31. 07:27 1 hozzászólás Szentgotthárd.net

Bookmark and Share

A szentgotthárdi élményfürdő nemcsak a városunk egyik jelentős munkáltatója, hanem az a beruházás, melyről sokan és sokszor beszéltek úgy, mint a szentgotthárdi idegenforgalom zászlóshajója. Nem kérdés, hogy ezt a zászlóshajó szerepkört valóban betölti, az viszont kérdéses, hogy a kormányváltás milyen hatással lehet a hazai fürdőturizmusra, és ezen belül jó szelet vagy zátonyokat osztanak a magasságos erők a St. Gotthard Spa&Wellness-nek.

Potenciális zátonyok:

- Az előző kormányzat megadóztatta az üdülési csekket, ez természetesen a belföldi turizmus egészén éreztette a hatását. Az új kormány szándékai még nem ismertek, de igen valószínűtlen hogy eltörölné ezt az adónemet.

- A Magyar Fürdőszövetség szerint gazdaságilag és kulturálisan továbbra is kiemelten kellene kezelni a fürdőket, hogy az eddigi beruházások (és a 2013-ig lehívható 300 milliárd Ft) biztosan megtérüljenek. Az új gazdasági kabinet eddig nyilvánosságra hozott terveiben ez nem szerepel. A nem megtérülő beruházások számos önkormányzatot hoznának lehetetlen helyzetbe, ezek közé tartozik a szentgotthárdi is.

Jó szelet adhat:

- 2011. az Egészségturizmus Éve lesz. A tematikus év során vélhetően nagyobb publicitást kapnak az olyan komoly gyógyászati és antiageing részleggel rendelkező élményfürdők, mint a szentgotthárdi is.

- 2011. a magyar EU elnökség éve is. Ha pofesszionális módon kezeli a kormány a helyzetet mint a svédek), az kategóriákat javíthatna Magyarország külső megítélésében és ez a turizmusban azonnal jelentkezne. Persze ez kétélű fegyver: a csehek kínos bukdácsolása ugyanebben a pozícióban kerülendő példa.

- A régiónk érdekérvényesítő szerepe emberemlékezet óta nem volt ilyen erős, mint most, nyugodtan mondhatjuk, hogy ebben a 4 évben ugásszerű fejlődésnek kell bekövetkeznie Vas megyében, a csoda szinte alapvető elvárás. A 2/3-os többségű kormányzó erő legfőbb bástyája, vasi miniszter Hende Csaba személyében, a választókörzetünket pedig hárman is képviselik a parlamentben: V. Németh Zsolt, Bebes István és Baba Tibor.

Egy biztos: nem lesz elég, ha bizakodva reménykedünk, itt olyan kőkemény lobbyzásra, profi döntések sorozatára lesz szükség, amit az ilyesmiket profin kezelő Büktől és Sárvártól láthatunk.

A bejegyzés trackback címe:

https://szentgotthard.blog.hu/api/trackback/id/tr132037879

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lüke 2010.05.31. 11:50:00

2011. az Egészségturizmus Éve
a magyar elnökség alatt

naja :)kiküldhetjük
dohányzó, tüdörákos,
betegeink 1,kemoterápiára
vagy
a fenzi populációt
2,bypass mütétre
az eu-s pénzekböl
erre lenne igény, mivel itthon rossz az ellátásuk

Szentgotthárd blog rádió

Szentgotthárdi programok

Szentgotthárd időjárása

süti beállítások módosítása