Szentgotthárd, a legnyugatibb magyar város!

Hírek, sztorik, programok az Őrség kapujából, Szentgotthárdról

Szentgotthárdi Üvegzsebkönyv

2010.05.11. 07:57 szólj hozzá Szentgotthárd.net

Bookmark and Share

2010. május 13-án, délután 4 órakor a szentgotthárdi Hunyadi Vendéglőben mutatja be a PRONAS a Reflex Környezetvédelmi Egyesülettel közösen a Szentgotthárdi Üvegzsebkönyvet.

Kedvcsináló a Sajtóanyagból:

"A demokrácia aktív polgárokat feltételez – akik a közügyekben tájékozottak és részt akarnak venni az őket érintő döntések meghozatalában. Ha a harmadik szektor gyenge, ha nincs a szükséges információk és képességek birtokában – akkor nem lesz képes arra sem, hogy kiálljon a saját, vagy az általuk képviselt állampolgárok (vagy szakma) érdekeiért.
Az érdemi részvétel egyik alapfeltétele, hogy az érintett állampolgárok és civil szervezetek időben hozzájussanak a szükséges információkhoz – a másik, hogy ismerjék „részvételi jogaikat” és éljenek is vele.
Ismerni és gyakorolni kell jogainkat - ebben segíthet a civileknek ez a kiadvány.
Ami az „üvegzsebet” illeti: az manapság leginkább a cégek, az intézmények gazdasági és működési átláthatóságát jelzi. Közhivatal esetében pedig leginkább azt, hogy bárki követheti, miképpen bánnak ott a köz pénzével, kik és hogyan intézik a köz ügyeit. Ami a hatalom feletti ellenőrzésnek (a civil kontrollnak) a lényege."

A bejegyzés trackback címe:

https://szentgotthard.blog.hu/api/trackback/id/tr481990039

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Szentgotthárd blog rádió

Szentgotthárdi programok

Szentgotthárd időjárása

süti beállítások módosítása